WARSZAWSKI FINAŁ XV EDYCJI KONKURSU WIEDZY „SMAK EKOLOGICZNEJ ŻYWNOŚCI”

W dniu 20 czerwca 2018 roku dziewięcioosobowa grupa uczniów ze szkół podstawowych z Wierzbicy, Dąbrówki Warszawskiej, Łączan i Polan pod opieką nauczycieli: Katarzyny Śmigiel i Krystyny Tuzimek, wzięła udział w finale konkursu „Smak ekologicznej żywności”, którego organizatorem był Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego. Naszą szkołę reprezentowali:

Amelia Kowalczyk z klasy 7a,

Roksana Lis z klasy 3Gb,

Krzysztof Gwóźdź z klasy 2Gb.

Była to okazja do sprawdzenia swojej wiedzy na temat zdrowej żywności i rolnictwa ekologicznego. W finale uczestniczyło ponad stu uczniów i były to dwuosobowe reprezentacje szkół podstawowych i gimnazjalnych z terenu województwa mazowieckiego wyłonione w eliminacjach szkolnych.

Wszyscy uczniowie zostali uhonorowani dyplomami Marszałka Województwa Mazowieckiego Adama Struzika.

Pobyt w Warszawie został wzbogacony przez organizatorów konkursu o część turystyczną: zwiedzanie dzielnicy Starej Pragi i Stadionu PGE Narodowy. Frajdą dla uczniów okazał się przejazd warszawskim metrem jak również podróż pociągiem. Wszyscy zadowoleni i pełni wrażeń wrócili do domu.